Nieuws mei 2009 - Nouvelles mai 2009

! Oproep: medewerkers gezocht !

Wij zoeken nog steeds medewerkers uit binnen en buitenland alsook een webmaster die willen meewerken aan deze website door fotoreportages te maken. Ben jij geïnteresseerd aarzel niet en neem contact op met de redactie. 

Afin de couvrir le plus possible de reportages photos des kermesses et fetes foraines de toute la Wallonie et France, Kermisland - Paysforain est à la recherche de passionnés qui serait d'accord de nous aider en envoyant leur photos prises lors des fetes foraines. Toute personne intéressée peut prendre
contact avec la rédaction.

31/05/2009: Autoscooter Sound Factory beschadigd.
De autoscooter "Sound Factory" van de familie Debruyne werd tijdens de opbouwdagen ernstig beschadigd op de kermis in Nazareth (O-Vl). Op woensdagnacht 27 mei, heeft een vrachtwagen (niet van een foorreiziger) tegen de voorfaçade van de scooter gereden. De rechterhoek is volledig geplooid en de verlichting vernield. Dit betekend dat de volledige rechterhelft van de façade vervangen of hersteld moet worden. Hopelijk kan de firma Adesko snel de schade herstellen.

30/05/2009: Aankomst kraampje Michel Follet op Sinksenfoor.

Vrijdagavond 29 mei, eindelijk is het zover. Het kraampje van Michel Follet komt aan op de "Sinksenfoor". NickArt kijkt vol verwondering naar het resultaat en het mag er zijn. Dank zij Marc Surkol en NickArt zal dit stukje nostalgie te bewonderen zijn gedurende zes weken. Michel zelf zal er ieder week-end zijn boek "Een tapijt vol beweging" te koop aanbieden en signeren.
Vanaf 1 juli tot 12 juli is de "GROOTSTE" Belgische kermisfreak ieder dag aanwezig, want dan is het reeds vakantie. Dus "kermisfreaks" aller landen mis deze afspraak niet en kom genieten van een prachtige Sinksenfoor en maak kennis met "Den Michel"

We wensen Michel een enorm succes met zijn boek en alle bezoekers een fantastische en uniek kermisbelevenis.

27/05/2009: Persbericht: Topattracties op Sinksenfoor.

Als zaterdag de Sinksenfoor begint, zijn er al drie spectaculaire nieuwe attracties. Alleen de Stratosphere is er nog niet bij.


Alle attracties zijn al in opbouw, behalve de spectaculaire Stratosphere. Die staat nog bij de Nederlandse fabrikant voor de laatste veiligheidsaanpassingen. Antwerpen had gehoopt op de Belgische primeur voor de attractie, een zestig meter hoge mast met bovenin een uitzwierende kettingmolen.

Maar het is afwachten of dat lukt. “We hopen dat de Stratosphere over veertien dagen goedgekeurd is en de grens over mag. In één nacht kunnen we hem opstellen op de foor, dat is het probleem niet”, vertelt plaatsmeester Fred Azaert.

95 km/uur
Naast de Stratosphere zijn er ook andere spectaculaire attracties die zaterdag al wel klaarstaan voor het publiek. De Giant Booster - voor het eerst op de Sinksenfoor - loodst mensen naar 52 meter hoogte om ze daar met 95 kilometer per uur rond te zwaaien. Ook nieuw is de Rio Rapidos, een wildwaterbaan van zestien meter hoog met ronddraaiende bootjes. “Meer een raftingbaan dan de klassieke wildwaterbaan”, weten de foorkramers.

Voor kinderen is er een opblaasbare kindermolen, de kindertagada. Die wordt speciaal voor de Sinksenfoor uit Valencia gehaald. Nieuw is verder ook dat je leuke nummerborden kunt laten maken met een eigen tekst erop. Vaste gasten als de Eclips, de Polyp, Deca Dance en de X-treme staan er ook weer. Op vrijdag vindt nog een laatste veiligheidscontrole plaats. “De attracties die niet aan onze eisen voldoen, zullen uiteraard niet opengaan”, zegt schepen Luc Bungeneers (Open Vld).

Ook na de examens
De Sinksenfoor loopt dit jaar tot en met zondag 12 juli. “Dat betekent dat jongeren ook na hun examens nog rustig naar de foor kunnen gaan”, zegt Luc Bungeneers.

Het is dit jaar trouwens de veertigste editie op de Gedempte Zuiderdokken. Voor 1969 stond de Sinksenfoor op de Leien. Michel Follet schreef een boek over veertig jaar Sinksenfoor, en zal dat ook zelf verkopen in zijn eigen kraam.

Extra toezichters
Om de overlast voor de buurt te beperken, worden er buurttoezichters ingezet. “Zij zullen in ploegjes van twee tot drie personen in uniform patrouilleren op sluikstorten, geluidsoverlast en wildplassen”, zegt Joost Claessens, kabinetsmedewerker van Luc Bungeneers.

Behalve buurttoezichters in uniform, zullen er ook ploegen in burger patrouilleren. Net als vorig jaar staat er een mobiel politiekantoor op de Sinksenfoor.

Behalve op de Scheldekaaien (gratis), kunnen bezoekers ook parkeren aan het nieuwe gerechtsgebouw voor 1 euro per uur. Buurtbewoners kunnen 6 weken parkeren voor 35 euro.

Bron: www.gazetvanantwerpen.be.  

27/05/2009: Attractielijst Zottegem Sinksenkermis 2009.

Vandaag arriveerde bij Kermisland.be de attractielijst van de Sinksenkermis te Zottegem. De kermis, die dit jaar rondjes draait vanaf 30 mei 2009 tot en met 02 juni 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

26/05/2009: Stratosphere misschien toch op Sinksenfoor ?

Het Stratosphere verhaal is misschien nog niet helemaal voorbij voor Antwerpen dit jaar.
Op de persconferentie van de Sinksenfoor werd ons medegedeeld dat de Star wars inderdaad de Stratosphere vervangt.
Dit zou echter onder voorbehoud maar tijdelijk kunnen zijn.
Er werd bijgezegd dat de huidige vertraging van de Stratosphere te wijten is aan enkele kleinere aanbevelingen van de keuring.
Mocht na aanpassing van deze punten de Stratosphere alsnog klaar geraken zou hij de plaats van de Star Wars komen innemen.
De stad Antwerpen hoopt om binnen 14 dagen alsnog deze attractie in Antwerpen te verwelkomen.

Toch nog even afwachten dus…

26/05/2009: Attractielijst Tienen Junikermis 2009.

Vandaag arriveerde bij Kermisland.be de attractielijst van de Junikermis te Tienen. Wie wil kan afzakken naar de Grote Markt en
dit van 19 juni 2009 tot en met 29 juni 2009. Grote nieuwkomers op deze editie van de Junikermis zijn de Speed Flip van
(Lauwers) en de Movie Star (Severeyns). De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

26/05/2009: Country Farm krijgt opknapbeurt.

De kiosk van de levende paardjes van Marcel Turelinckx werd over een paar weken volledig opgeknapt. Zowat alles van deze kiosk  heeft een nieuw kleurtje gekregen. Zo zien jullie maar dat ook deze zaken steeds onderhouden worden. We wensen Marcel veel succes met hun vernieuwde zaak!

25/05/2009: Programma Zoutleeuw Sinksenkermis 2009.

Van 30-05-2009 - tot 02-06-2009.

Locatie: Grote Markt en Groenplaats, Zoutleeuw.
Organisatie: Stadsbestuur,parochie en foorkramers.


Zaterdag 30 mei 2009
Sinksenkind 2009 vanaf 15 u in het historisch stadhuis
Ter gelegenheid van de opening van Sinksenkermis wordt het Sinksenkind geloot.Alle kinderen tussen 3 en 14 jaar kunnen deelnemen aan de verkiezing door een deelnemingsformulier in te vullen en te deponeren in een urne in het historisch stadhuis.De eerste 100 kinderen die zich aanbieden in het historisch stadhuis kunnen een kermispakketje in ontvangst nemen.
Om 15 u wordt overgegaan tot de trekking van 2 troostprijzen,elk ter waarde van € 65.De trekking van het Sinksenkind is in handen van de burgemeester van de kindergemeenteraad.Hij zal het pakket ter waarde van € 150 overhandigen aan de gelukkige winnaar.
De prijzen worden aangeboden door het stadsbestuur en de foorkramers.Deelname is gratis

Officiële opening van de kermis
om 15.10 u door het stadsbestuur,het stadspersoneel en de kindergemeenteraad
Officiële start van het 4 dagen durend "letterspel 2009"waarmee prachtige prijzen te winnen zijn

Muzikale omlijsting van de kermis door de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia om 17 u

Vuurwerk in het stadspark om 22 u

Zondag 31 mei 2009
van 14 u tot ... u kermisplezier voor iedereen

Maandag 1 juni 2009
Sint-Leonardusprocessie
in het centrum van Zoutleeuw en in organisatie van de Parochiale overheid (telnr 011/78 11 07)
Om 9.30 u is er de hoogmis in de Sint-Leonarduskerk,gevolgd door de Sint-Leonardusommegang om 10.30 u,een processie ter ere van de patroonheilige.
Na de processie is er volop kermisplezier voor iedereen met o.a. "letterspel 2009"

Dinsdag 2 juni 2009
De dag van de Liejevenéjer (De dag van de Leeuwenaar)
15 u : kermisplezier aan verminderde prijs
19.30 u : optreden van Christof
20.30 u : trekking van de winnaars van het "letterspel 2009"

25/05/2009: Attractiewissel Antwerpse Sinksenfoor.

Vandaag ontvangden we het nieuws dat de Stratosphere van Vlasselaerts/De Poorter nog steeds niet klaar is. Deze attractie zal vervangen worden door de Star Wars van Baillet/Heyblom. De volledige attractielijst van de Antwerpse Sinksenfoor kan je nog steeds nalezen in onze rubriek kermisdata binnenland.

25/05/2009: Kermiskraam en boek Michel Follet.

Een exclusiviteit voor kermisland.be. Onze vriend Michel Follet bezorgde ons enkele fotos' van zijn boek " Een tapijt vol beweging" en van zijn kraampje, waarmee hij op de Antwerpse Sinksenfoor zijn boek zal te koop aanbieden.
Het kraampje, dat eigenlijk de vorm van een kassa heeft, zal pas vrijdag op de kermis aankomen. Nu moeten er nog enkele decoraties en verlichting bijkomen. Het interieur en de kassa zijn opgeknapt door Marc Surkol, vandaar ook de gelijkenis met Marc's zijn zwiermolen. Na de Sinksenfoor zal de kassa deel uitmaken van Marc zijn zwiermolen. De decoraties zelf zijn van de hand van Nick Art. 
Michel houdt er dan ook aan beiden oprecht te danken voor dit prachtig "kunstwerkje".
Michel laat ons tevens weten dat het eerste exemplaar van zijn kermisboek is aangekomen en kijkt vol kinderlijke verwachting uit naar dit uniek evenement, de "Sinksenfoor" te Antwerpen.
We willen Michel bedanken voor deze foto's en wensen hem een denderend succes met zijn nieuwe kermisboek.

25/05/2009: Attractielijst Ternat Sinksenkermis 2009.

Kermisverantwoordelijke Els Crabbe van de gemeente Ternat maakte vandaag de attractielijst voor de jaarlijkse Sinksenkermis
aan ons over. Deze kermis heeft dit jaar plaats van 30 mei 2009 tot en met 02 juni 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

25/05/2009:  Attractielijst Geleander Kirmes 2009.

Vandaag ontvingen wij van Sjef Schugers, de plaatsingsmeester van Geleen, de attractielijst van de Gelaender Kirmes in het Nederlandse Geleen. Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie weer een topper van formaat met enkele mooie nieuwkomers. De Gelaender Kirmes draait dit jaar zijn rondjes van 05 juni 2009 tot en met 10 juni 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata.

20/05/2009: Nieuw kermisboek vanaf 30 mei verkrijgbaar.

Hieronder een greep uit de geïnterviewden.

 

20/05/2009: Attractielijst Antwerpen Sinksenfoor 2009.

Vandaag maakte plaatsmeester Fred Azaert de attractielijst en de affiche van de Antwerpse Sinksenfoor bekend aan het grote publiek. Dit jaar kan jong en oud volop rondjes draaien van 30 mei 2009 tot en met 12 juli 2009 en dit op de Vlaamse en Waalse Kaai. Ten opzichte van vorig jaar zijn er weer enkele nieuwkomers. 

 

Dit jaar mag de Sinksenfoor zich wel opmaken voor enkele zeer mooie nieuwkomers met onder meer de premières van de Stratosphere (Sky Attractions), Rio Rapidos (Bufkens) en de Giant Booster Maxxx (Heyblom). 

De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

 

Nog even vermelden dat ook de website van de Antwerpse Sinksenfoor opnieuw actief is.

19/05/2009: Attractielijst Zoutleeuw Sinksenkermis 2009.

Vandaag arriveerde bij Kermisland.be de attractielijst van de Sinksenkermis van Zoutleeuw. Dit jaar maken 21 kermisattracties hun opwachting om jong en oud een dagje vol kermisgenot te bezorgen... 
De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

19/05/2009: Attractielijst Lokeren Lokerse Feesten 2009.

Ook Marc van Rumst maakte zijn attractielijst voor de Lokerse Feesten, editie 2009, aan het grote publiek bekend. Dit jaar begint het
feestgedruis op 31 juli 2009 en eindigen deze op 09 augustus 2009. Qua attractie-aanbod blijft alles bij het oude dit jaar, dus de vaste waarden nemen hun vertrouwde plaatsje weer in. De volledige attractielijst vind je terug bij de binnenlandse kermisdata.

19/05/2009: Attractielijst Maasmechelen Zomerkermis 2009.

Vandaag arriveerde bij Kermisland.be de attractielijst van de Zomerkermis van Maasmechelen, dewelke dit jaar plaats heeft van 18 juli 2009 tot en met 21 juli 2009. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

19/05/2009: Attractielijst Maasmechelen Oktoberkermis 2009.

Ook de attractielijst van de Oktoberkermis te Maasmechelen werd door plaatsmeester Michel Kurylak voorgesteld. Dit jaar draait de Oktoberkermis zijn rondjes van 17 oktober 2009 tot en met 20 oktober 2009 en zal doorgaan op de vertrouwde Dokter Haubenlaan.  De volledige attractielijst kan je nalezen in onze rubriek kermisdata binnenland.

19/05/2009:  Crazy Jumper op www.

De trampolines Crazy Jumperhebben vanaf heden een website. Deze is te bereiken op www.crazyjumper.be

19/05/2009:  Mic Mac Fun & Games op www.

Ook Mic Mac Fun & Games hebben een stek op het worldwideweb deze is te bereiken op www.micmacfungames.be

18/05/2009: Communie Brendon.

Op 14 mei 2009 deed Brendon zoon van Vannessa Goeminne en Michael Burdot zijn communie. We wensen Brendon alvast proficiat.

18/05/2009:  Communie Lisa en Chloè.

Op 7 mei deden Lisa en Chloè hun communnie. We wensen Lisa en Chloè Janssen/Lainez alvast proficiat!

18/05/2009: Vijfde Pinksterfeesten in Leefdaal.

Bertem - De pinksterfeesten hebben dit jaar weer heel wat moois in petto. Drie dagen lang staat Leefdaal in het teken van muziek en amusement. De pinksterfeesten vinden plaats op 30 en 31 mei en 1 juni ter hoogte van de sporthal in Leefdaal.De officiële opening van de feestelijkheden en de kermis is op zaterdag 30 mei om 16 uur. Er zal een optreden zijn van de Koninklijke Fanfare St. Lambertus Leefdaal (amusementsmuziek) Het verder programma vind je op: www.kmoleefdaalherleeft.be

18/05/2009: Rupsmolen Fly gerestyled.

Tijdens de afgelopen winterstop werd ook de snelrups Fly van Marc Surkol gerestyled. Zo kregen de gondels een nieuwe verfrissende kleur. Wij wensen Marc Surkol alvast heel veel succes met zijn vernieuwde zaak!

16/05/2009: Gravitron in première.

Op de Voorjaarskermis van Grimbergen is zaterdag de Gravitron, de nieuwe attractie van Albert Vermeylen, in première
gegaan. Onder grote belangstelling van de aanwezige bezoekers draaide deze sensationele attractie haar eerste rondjes.
Het webteam van Kermisland.be wil bij deze de Albert Vermeylen alvast veel succes toewensen met het exploiteren van deze Gravitron!

16/05/2009: Shake-It in première.

Nog een première te melden op de Voorjaarskermis van Ramsel en wel deze van de Shake-It. De nieuwste tripride van de familie Brams/Greif die we allemaal kennen van hun Autoscooters. Het spreekt voor zich dat deze attractie alvast op flink wat belangstelling kon rekenen! Nog even vermelden dat deze attractie nog op zoek is naar kermissen. Voor meer info kan je terecht op het nummer 0475/59.55.76. Bij deze wensen wij van Kermisland.be de familie Brams/Greif alvast veel succes met hun prachtige Shake-It.

16/05/2009: Foorkramers strijken week te vroeg neer.

ASSE - De jeugd van Mollem krijgt een extra weekend kermis. De foorkramers streken een week te vroeg neer, door een misverstand met het reglement. Het kermisweekend en de jaarmarkt vallen dit jaar op 23 en 24 mei.De foorkramers denken dat de kermis altijd in het derde weekend van mei valt, maar dat klopt niet. Het gemeentelijke reglement op de website van de gemeente vermeldt duidelijk: de jaarmarkt van Mollem vindt plaats 'op de zaterdag voor de derde zondag na 3 mei'. Die 3de mei was dit jaar een zondag.
Enige uitzondering is indien het kermisweekend gelijk valt met Pinksteren, dan is de kermis op de tweede zondag na 3 mei. Al lijkt in Mollem niemand nog wakker te liggen van de verstrooide foorkramers.
Bron: www.hetnieuwsblad.be

15/05/2009: Elly put Decoratie op het web.

Zopas stelde de firma Elly Put Decoratie hun gloednieuwe website voor. Deze firma, die al 15 jaar actief is, is bekend en beroemd om hun mooie en vakkundige decoratie- en airbrushwerken. Hoewel hun nieuwe website nog wat aangevuld moet worden zijn alle belangrijke weetjes reeds beschikbaar. Ook is er ondermeer een pagina boordevol foto's van zaken die Elly Put Decoratie reeds restylede. Het adres is www.ellyput.be

15/05/2009:  Attractielijst Ninove Sinksenkermis 2009.

Vandaag arriveerde de attractielijst van de Sinksenkermis te Ninove bij Kermisland.be. Ook dit jaar beloofd het weer een mooie kermis te worden met als grote nieuwkomer: de Break Dance van Stappers/Zeppieri. De volledige attractielijst kan je nalezen bij de binnenlandse kermisdata.

09/05/2009: Attractielijst Kerkrade Voorjaarskermis 2009.

Vandaag arriveerde bij Kermisland.be de attractielijst van de Voorjaarskermis van het Nederlandse Kerkrade. Van 19 juni 2009 tot en met 23 juni 2009 kan je hier genieten van een prachtig Nederlandse kermis, met flink wat Belgische inbreng zoals de Drop Zone (Van Herck/Ropers), Break Dance (Stappers), Hully Gully (Greif) en de Free Style(Truyen). Beslist een bezoekje waard! De attractielijst kan je nalezen bij de buitenlandse kermisdata. Met dank aan Marco Roelofsen (Gemeente Kerkrade).

08/05/2009: Kermis Maaseik.

Op 18 maart verschijnt een kort artikel in de krant waarin de verhuis van de kermis van Maaseik Centrum naar de rand van de stad wordt aangekondigd, omdat het vaak "om oude, banale, vierderangs kermisattracties" zou gaan. Als Beroepsfederatie van Kermisexploitanten zijn we erg verbolgen over deze uitspraak. Voor de verhuis van de kermis geeft het stadsbestuur verschillende andere redenen aan: enkele handelaars zien de kermis liever niet in het centrum, er is een evenementenplein aangelegd, speciaal voor dit soort van evenementen. Eigenaardig is dan wel dan alle andere festiviteiten gewoon doorgaan op de Markt, en dus niet moeten verhuizen. Naar onze argumenten om de kermis toch in het centrum te houden was er nauwelijks gehoor: nadeel voor de horeca, problemen met de bewoners van de nieuwe locatie die de meer rust zoeken buiten de stadskern, meer veiligheid, vooral voor de kinderen. Ervaring in andere steden en gemeenten leert ons dat er steeds terug naar het centrum wordt teruggekeerd, na een verhuis naar de rand. Bovendien is de wettelijke termijn van 1 jaar vooropzeg niet gerespecteerd door de stad Maaseik. Indien het stadsbestuur deze argumenten desondanks naast zich neer wil leggen vraagt de bond om tenminste een evaluatie te doen na de verhuis.

Viviane Peeters - beroepsfederatie voor kermisexploitanten “Hand in Hand”.
Bron: www.hetbelangvanlimburg.be

08/05/2009:  Overlijdingsbericht André Geunes.

05/05/2009: Terug kermis in Leopoldsburg wijk Het Geleeg.

Niet zonder enige trots willen wij u op de hoogte brengen van het feit dat na 20 jaar er weer een kermis zal zijn in de wijk 'Het Geleeg' van Leopoldsburg.

Wanneer ? Op 9 en 10 mei 2009

Waar : Heuvelstraat en Dopheide -Leopoldsburg

Wie : Wijkvereniging Heuvelheide

Waarom : Eigenlijk is het allemaal begonnen op een verjaardagsfeestje van Bart Borrenberghs, voorzitter van de wijkvereniging en initiatiefnemer van de Kermis. Om klachten i.v.m. geluidsoverlast op zijn roemruchte verjaardagen te vermijden, nodigde hij alle buren gewoon uit en van het één kwam het ander. Al snel werd een wijkcomité opgericht en werd een eerste succesvol wijkfeest georganiseerd. En daar werd voor de eerste keer met een lach en zwans gezegd dat er terug een kermis op 't Geleeg moest komen. Op de evaluatie van het eerste wijkfeest is dat idee dan terug ter sprake gekomen, en vanaf toen is de bal aan het rollen gegaan.
In het begin waren er heel wat problemen en organisatorische moeilijkheden,er komt heel wat bij kijken natuurlijk , maar met de hulp van een bevriende kermisuitbaatster, kwam er eindelijk schot in de zaak.

Wat : Uiteraard is er de kermis en de unieke sfeer van 't Geleeg, maar er is ook een tent met live-muziek met een optreden op zaterdagavond (gratis), er zijn oldtimers te bewonderen, er is kinderanimatie, een kinderdisco, enz...
kortom: voor ieder wat wils!

Programma :

Zaterdag 9 mei 2009 : - 14u inhuldiging door de burgemeester

- 15-17u gratis grime voor kinderen jonger dan 12j
- 20-24u Live band Ron-Elly (Mosj) (inkom : gratis)


Zondag 10 mei 2009 :

- 14-16u : oldtimers
- 15-17u : gratis grime kinderen jonger dan 12j
- 16-18u kinderdisco
Tijdens deze openingsuren : doorlopend kermis (paardenmolen,schietkraam,eendjes vissen,potten gooien en frituur).

05/05/2009: Affiche Sint-Servaaskermis Maastricht.

De St. Servaaskermis op het Vrijthof van Maastricht staat dit jaar garant voor vele dagen van plezier en spektakel voor jong en oud. Op 8 mei om 16.00 uur zal wethouder Costongs de kermis feestelijk openen.

Tot en met 17 mei 2009 staat op het Vrijthof een keur aan attracties: van groot tot klein vermaak, van behendigheidsspelen tot verkoopzaken. Wie van spektakel houdt, kan terecht in de Booster, X-Factory, Crazy Coaster, Break Dance, Grand Prix, Drop Zone en de Polyp Mega Monster. Maar ook voor de kleintjes is er volop vermaak, zoals de Mini-cars, Buggy, Babysport en de nostalgische draaimolen Le Grand Carrousel.
De rit- en entreeprijzen van de draaiende attracties lopen uiteen van € 1,50 tot maximaal € 2,50. Voor kinderattracties is de maximale prijs € 1,00.

Op woensdag 13 mei 2009 is de familiedag. Tijdens deze feestelijke dag geldt een korting van € 0,50 op alle ritprijzen voor de draaiende attracties. Bovendien brengen niemand minder dan Bert en Ernie uit Sesamstraat van 15.00 tot 17.00 uur dan een bezoek aan de kermis.

Meer informatie alsook een volledig plan van de opstelling is te vinden op http://www.maastricht.nl/kermissen

 

De attractielijst die al een tijdje bekend was kunnen jullie nog steeds nalezen in onze rubriek kermisdata buitenland.

03/05/2009: Sinksenfoorboek vanaf 30 mei verkrijgbaar.

Op zaterdag 30 mei 2009 verschijnt naar aanleiding van 40 jaar Sinksenfoor op de Zuiderdokken in Antwerpen, het nieuwe kermisboek van de hand van kermisfanaat Michel Follet. Het boek “De Sinksenfoor, een tapijt vol beweging” is verkrijgbaar in de betere boekhandel of op de Sinksenfoor in Antwerpen zelf. Hier zal in de omgeving van de Eclipse en de Polyp een kraampje staan waar Michel zelf de boeken aan de liefhebbers zal brengen. Het kraampje wordt momenteel gedecoreerd voor NickArt en Mark Surkol. 
Eveneens zullen er exclusieve prentkaartensets gemaakt worden van de Sinksenfoor (zie afbeeldingen). Ook deze zijn te verkrijgen op de speciale stand op de kermis. Tevens zal er een postbus staan, zodat bezoekers van de Sinksenfoor het thuisfront de groetjes kunnen toezenden vanop de Sinksenfoor. Wellicht worden er ook kermispostzegels gemaakt met een reuzenrad erop.

Meer info op www.michelfollet.be

03/05/2009: Joyride Bidule gerestyled.

De Joyride Bidule van Sempels/De Cleyn kreeg afgelopen winterstop nieuwe kleuren. Zo kreeg de loopvloer en ook de zijpanelen nieuwe kleuren. We wensen de famile Sempels/De Cleyn heel veel succes met hun vernieuwde zaak!

03/05/2009:  Brugs Gebak in première.

Op de Meifoor te Brugge had de première plaats van het nieuwe gebakkraam "Brugs Gebak". Bij deze wensen we Marnix Vroman heel veel succes met zijn nieuw gebakkraam!

02/05/2009: Groot tournooi minivoetbal voor foorreizigers.

De mini voetbal ploeg FC Hasselt geeft op 11 januari 2010 een groot tournooi in de Sporthal van Wellen. Na het toernooi is er een groot bal in zaal Elyssee. Meer info is te verkrijgen bij Steve Verstraeten tel. 0475/931915, Ronny Sokolowski tel. 0496/404799 en Wakke Vlasselert tel. 0472/955906.

02/05/2009: 140.000 mensen op de been voor Genkse Meifeesten.

Voor meikoningin Kimberley Nijs en de meeste toeschouwers zal de O-parade van dit jaar in Genk onvergetelijk blijven. Niet alleen was het weer schitterend, ook de opkomst lag behoorlijk hoger dan wat de organisatoren durfden hopen: met 140.000 mensen hebben ze alle records van 1 mei geklopt.


Naar traditie begon het allemaal met een jaarmarkt, een rommelmarkt en een oude ambachtenmarkt. Toen al werd duidelijk dat er dit jaar heel wat meer volk zou passeren dan de voorgaande jaren.

Praalwagens
Het concert van het Groot Genker Orkest op het Stadsplein en de levende beelden zorgden voor het nodige stukje extra in afwachting van de O-parade. En die was een subliem hoogtepunt: de praalwagens en deelnemende groepen werden dit jaar een niveau hoger getild.

Dat door creaties van onder meer Linde Hermans en Sofie Vandewyer. Niet alleen de massale opkomst maar ook de professionalisering van de parade en de organisatie zorgden ervoor dat de 1-meifeesten in Genk zijn uitgegroeid tot een topevenement.

Weinig problemen
Opmerkelijk is ook dat er - ondanks het onverwachte aantal bezoekers - weinig noemenswaardige verkeersproblemen zijn ontstaan. Ook van incidenten was er gisteravond, bij het ter perse gaan, geen sprake.

Massaal veel volk was er ook tijdens de kermis na afsluiting van de O-parade en de taptoe op het Stadsplein. Hoogtepunt daar was het vuurwerk.

Knaller
Toeval of niet, het recordaantal bezoekers kreeg meteen ook het grootste vuurwerkspektakel te zien dat ooit tijdens de 1-meifeesten de lucht kleurde.Omdat dezelfde firma voor het 35ste opeenvolgend jaar voor de knallers mocht zorgen, beloofden ze meer spektakel. Het stadsbestuur deed daar (financieel) nog een schepje bovenop zodat de 60ste editie van de meifeesten in ieders geheugen gegrift blijft.


Bron: www.hetbelangvanlimburg.be.  

01/05/2009: Overlijdingsbericht Paul De Roover.