auto tuning
Posted in: Auto

Auto-tuning – een introductie

Auto-tuning is in wezen de wijziging van een voertuig om de prestatiekenmerken van de prestaties te maximaliseren voor een andere groep van beoogde prestatiebehoeften van degenen die het voor het eerst is gemaakt om te vervullen.

Meestal zijn dit een hoger brandstofverbruik en verbeterde dynamische handlingattributen, maar zelfs moderne auto’s kunnen worden gewijzigd om een verbeterde brandstofverbruik, een soepelere rit of een betere algehele prestaties te geven. De redenen voor het uitvoeren van een auto-afstemmende baan variëren van persoon tot persoon en het betreft vaak veel meer dan alleen het vervangen van een enkel onderdeel. Het is echter belangrijk om enkele van de voordelen en nadelen van de tuning van de auto te noteren voordat u begint met het aanpassen van uw auto.

Het grootste voordeel van de tuning van de auto is uiteraard dat het de brandstofefficiëntie van uw voertuig zal verbeteren. Dit wordt normaal bereikt door de grootte van de brandstoftanks te verminderen, die op zijn beurt de hoeveelheid brandstof vermindert die nodig is om te worden verbrand voor een bepaalde rijafstand. Als de hoeveelheid gebruikte brandstof wordt verminderd, heeft uw voertuig een groter brandstofverbruik, zelfs bij het gebruik van alleen stationair draaien. Tuning verhoogt de luchtstroom door de motor en dit zorgt ervoor dat meer brandstof wordt verbrand, wat betekent dat uw auto in het algemeen efficiënter zal werken. Bij het starten van uw auto moet u merken dat er een merkbare toename van de macht en een gevoel van grotere acceleratie is.

Een ander voordeel van auto-afstemming is dat het kan helpen om de prestaties van uw auto te verbeteren. Dit kan vaak worden waargenomen bij deelname aan motorsportevenementen zoals racen. Sommige wijzigingen zoals inlaatafstemming kunnen helpen bij het verbeteren van de prestaties van een auto die het mogelijk zal maken om sneller en agressiever te breken. Race-tuning is enorm populair onder vele tuners die dergelijke aanpassingen gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen.

Er is een groeiende interesse onder jongere generatie-tuners bij het modificeren van hun voertuigen en veel fabrikanten produceren nu ECU-kaarten die op een laptop kunnen worden gebruikt terwijl het voertuig wordt geüpgraded. ECU-kaarten stellen gebruikers in staat om te zien in een oogopslag welke prestatie tweaks om te maken aan hun auto’s. Veel jongere generaties overschakelen nu naar dieselvoertuigen, die meer prestaties bieden dan benzinevoertuigen. In de afgelopen jaren is het gebruik van elke mapping-software erg populair geworden bij deze jongere stuurprogramma’s.

Tuning omvat ook veranderingen in de inname- en uitlaatsystemen van de voertuigen. Intake Tuning omvat het vergroten van de hoeveelheid luchtstroom naar de motor en verbetert ook het inlaatspruitstuk door nieuwe pakkingen en verchroomde stukken te passen. Dit helpt om de inlaat- en uitlaatpoortdrukken te vergroten en tegelijkertijd de prestaties van de motor te verbeteren. Een populaire methode voor het stimuleren van vermogen en prestaties is door de toevoeging van stikstofoxide.

Stikstofoxide is een additief chemisch brandstof dat veel hogere hoeveelheden vermogen per trek van de motor produceert. Dit maakt het mogelijk dat het stikstofoxide in de motor stroomt bij zeer hoge drukken en temperaturen, waardoor de prestaties van de gehele motor dramatisch verhogen. Het verhoogt ook het koppel van het voertuig die veel snellere versnelling mogelijk maakt.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Back to Top