chiptuning
Posted in: Auto

Een gids voor chip-tuning

Chip Tuning is het begin tot hogere motorprestaties: als u uw auto-uitvoering wilt verbeteren, is het eerste ding om de motor te doen. De term chip in de context van Auto Tuning identificeert de kleine elektronische onderdelen die interface met de hoofdmotoren en controleer verschillende motorfuncties.

Deze technologie werd voor het eerst ontwikkeld door NASA in de jaren zestig als onderdeel van de inspanningen voor ruimtevaartverkenning. Het werd later gebruikt voor motoroptimalisatie door de defensie-industrie.

In de meeste gevallen kunnen er meer prestatievoorwaarden van maximaal 40 procent ermee worden verkregen.

Het belang van een goede chip is duidelijk in krachtige races zoals Formule D-racen. Het belangrijkste doel van die teams is om het eerst af te maken. Motorafstemming, hoewel het klinkt als iets voor een NASCAR-chauffeur om te doen, is eigenlijk veel complexer dan het lijkt. Voor één ding vereist het precisiemetingen en is verre van een doe-het-zelf-job. U moet de juiste chip vinden, het op de juiste manier installeren en zorgt ervoor dat de precieze configuratie wordt afgestemd op de bijbehorende motorbesturingseenheid (ECU). Anders bereikt u mogelijk geen maximale motorprestaties.

Het is ook belangrijk op te merken dat chipbewerking niet alleen gaat om het optimaliseren van het brandstofverbruik.

Afgezien van het optimaliseren van het brandstofverbruik, is het ook noodzakelijk om de prestaties en efficiëntie te verbeteren. Als u niet bekend bent met de wetenschap van motorprestaties en u niet genoeg ervaring hebt bij het afstemmen van de auto, is het raadzaam om het onderwerp te lezen voordat u probeert een chip-tune-ups uit te voeren.

Het eerste deel van chiptuning is om de juiste chips te identificeren. De beste manier om die specifieke chips te identificeren, is om een technisch boek over automatische prestaties te raadplegen of om contact op te nemen met een professional die u kan helpen om het exacte gedeelte te identificeren. U kunt een aantal websites bezoeken of zoeken naar chiptuning-forums om de juiste onderdelen te identificeren. Maar zelfs als u al een idee hebt van het type chip dat u nodig hebt, is het nog steeds raadzaam om een ander onderzoek uit te voeren om te identificeren welke specifieke chip u nodig heeft.

De volgende stap omvat het installeren van de juiste chips. Nogmaals, er zijn hiervoor veel bronnen, en het internet is niet tekort aan tips en gidsen. Echter, de meest populaire manier om deze chips te installeren is om ze in bulk te kopen en een distributeur te laten installeren voor u. Een goede distributeur moet u de beste schatting kunnen geven over de tijd die het zal duren om de taak te voltooien. Bovendien zou hij / zij u kunnen voorzien van het specifieke aantal injectoren dat nodig is voor uw auto om het hoogste niveau van brandstofefficiëntie te bereiken.

Het laatste deel van de chipinstallatie is het gebruik van hoge kwaliteit aftermarket brandstofinjectie-systemen en OEM-onderdelen om uw auto aan te passen en de brandstofefficiëntie te vergroten. Het hoofddoel is hier om de algehele pk van uw voertuig te verminderen. Sommige aftermarketchips zijn echter ook ontworpen om de kracht van de Emission Compliance-tests te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Back to Top