Posted in: Verbouwen

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Radiatorconversies zijn een geweldige manier om een oude gietijzeren radiator te upgraden naar een moderne elektrische radiator. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden. Het eerste wat je moet doen is inschatten hoeveel warmte je huidige radiator afgeeft. Hiermee kunt u berekenen hoeveel extra voeten u nodig heeft om uw radiator te vervangen.

Het tweede om in gedachten te houden is dat oude kolomradiatoren niet zijn ontworpen voor warm water. De reden hiervoor is dat de afzonderlijke secties niet over de bovenkant zijn verbonden radiatorombouw. Ze hebben ook kleine roestvrijstalen kogels of keerkleppen, die de stroming kunnen verstoren. Controleer bij het ombouwen van een oude radiator altijd de retourbochten op lekkage en zorg dat deze schoon zijn en aangesloten op de ketel.

Als je een radiator installeert in een voertuig dat geen af fabriek gemonteerde radiator heeft, heb je een radiatorombouwset nodig. De meeste van deze kits worden geleverd met drie rubberen isolatoren en twee beugels die in de onderkant van de kernsteun worden vastgeschroefd. De bovenbeugel is ook geïsoleerd met een kleine rubberen ring.

Vervolgens hebt u een aluminium extrusie-uitsnede nodig om in het onderste kanaal te passen en aan het onderste kanaal te hechten met RTV-siliconen. Zodra deze is bevestigd, heb je een aluminium cilinder die bovenop de onderste radiatorsteun zit. Deze nieuwe aluminium cilinder moet een lip hebben die over het onderste deel van de steun loopt.

Klik hier: Radiatorombouw op maat

Back to Top