Posted in: Sport

Tips voor het kiezen van een dartbord

Tips voor het kiezen van een professioneel dartbord unicorn

Bij het kiezen van een dartbord moet de grootte van het bord worden bepaald door de ruimte op de muur en het aantal spelers. Dartborden met standaard borstelharen hebben een diameter van ongeveer 16 inch, terwijl elektronische modellen tot 15 inch zijn. Een bord van standaardformaat is prima voor twee tot zes personen, terwijl grotere borden meer geschikt zijn voor maximaal acht spelers. Een goede tip bij het kiezen van een dartbord is om er een te nemen die is gemaakt van hout, plastic of kurk.

dartbord

De plaatsing van een dartbord is een belangrijk aspect om te overwegen. De roos moet minstens vijf voet acht centimeter boven het oppervlak van het bord zijn. De diepte en dichtheid van het dartbord kunnen de kwaliteit van het spel beïnvloeden, dus meet deze afmetingen zorgvuldig. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van een dartbord. Als je eenmaal de maat hebt bepaald, is het tijd om de kleur en materialen te kiezen.

Bepaal eerst hoe hard je het bord wilt hebben. Hoe harder het bord, hoe harder de ballen zullen gooien. Hoe hoger de dichtheid, hoe harder de darts zullen zijn. Terwijl zachte flights gemakkelijker buigen en scheuren, zijn harde flights een uitstekende keuze voor diegenen die graag op lange afstanden fotograferen. Een dartbord met zachte flights zal het aantal bounce-outs verminderen, waardoor je score lager wordt. Een harde vlucht stelt je ook in staat om strakke groepen te hebben.

Meer weten? Klik dan hier: Dartshopleiden.nl

Back to Top