Posted in: Verbouwen

Tips voor radiatorconversie

Tips voor radiatorconversie

Het meest voorkomende type radiator is de directe radiator. Dit is in feite een doos die een vloeistof bevat (het kan olie zijn, maar over het algemeen is het water) en een apparaat van het zuigertype dat de vloeistof via een buis door het systeem pompt. Er zijn radiatoren waar de vloeistof al in zit (in de vorm van een reservoir) en andere die voor gebruik eerst gevuld moeten worden. Ongeacht het type, deze radiatoren zijn vaak het grootste (en duurste) onderdeel van het radiatorsysteem en moeten dus zorgvuldig en door een professional worden geïnstalleerd.

radiator conversie

Daarnaast moet je bij het ombouwen van een bestaand radiatorsysteem naar een vloeistofkoelradiator nadenken over het gebruik van één soort radiatorbekleding en één soort radiatorombouw bekijk. Sommige radiatoren hebben bijvoorbeeld een voering (ook bekend als een geïnstalleerde voering) die is ontworpen om de warmte van de radiator op te vangen en vast te houden terwijl deze door het systeem circuleert. Dit soort componenten kunnen massief zijn of gevuld met een materiaal zoals glasvezel. De meest populaire radiatorbekleding is gemaakt van plaatstaal – of plaatstaal en stof, soms gecombineerd. Het is belangrijk om deze componenten op de juiste manier te installeren voor optimale prestaties en om ze in goede staat te houden.

Het andere type radiator is de vloeistofkoelradiator. Dit is in wezen hetzelfde als het traditionele radiatorsysteem, behalve dat het geen voering heeft. De vloeistofkoelradiator (ook wel radiatorbak genoemd) bestaat uit een reeks plastic buizen (de "trays") die door de radiator en vervolgens in het radiatorsysteem lopen. Deze conversiegids voor radiatoren voor vloeistofkoeling helpt u beslissen of uw huidige radiatorsysteem moet worden omgebouwd tot een radiator voor vloeistofkoeling.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: 123ombouw

Back to Top