Posted in: Huishoudelijk

Voordelen en nadelen van wegwerphandschoenen

Voordelen en nadelen van wegwerphandschoenen

wegwerphandschoenen

Homepage | Clean Product zijn geweldig om besmetting tijdens verschillende activiteiten te voorkomen. De meeste wegwerphandschoenen zijn gemaakt om na eenmalig gebruik weggegooid te worden. Sommige typen zijn echter ontworpen om langer mee te gaan dan andere. Zo zijn wegwerphandschoenen van nitril een prima alternatief voor latexhandschoenen. Hoewel dit type handschoen niet ideaal is voor toepassingen met een hoog risico, kan het worden gebruikt voor algemene reiniging, afwassen en nat hanteren.

Latexhandschoenen worden niet aanbevolen voor mensen met latexallergieën, omdat ze irritatie en huiduitslag kunnen veroorzaken. Daarnaast is latex een materiaal dat verontreinigd kan worden met olie en vetten en niet geschikt is voor vettig werk. Dit materiaal heeft ook een unieke geur die pijn en dermatitis kan veroorzaken als het in contact komt met voedsel of andere vloeistoffen.

Veel industrieën vereisen een hoge mate van hygiëne. Horeca- en medische professionals moeten zich houden aan strikte normen van reinheid. Er zijn echter ook gevallen waarin een handschoen voor eenmalig gebruik besmet kan raken met bacteriën en virussen. In deze situaties kunnen wegwerphandschoenen kruisbesmetting voorkomen doordat werknemers snel en gemakkelijk van handschoen kunnen wisselen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de handschoenen altijd schoon zijn. Het is het beste om de handschoenen te verwisselen na elke patiëntwisseling en wanneer u de directe werkruimte verlaat.

Latexhandschoenen worden al tientallen jaren beschouwd als de rockster van medische wegwerphandschoenen. De natuurrubberlatex wordt gewonnen uit rubberbomen. De latex wordt vervolgens verwerkt tot een elastisch materiaal dat betrouwbare bescherming biedt. Latex kan echter allergische reacties veroorzaken, variërend van huidirritatie tot anafylaxie. Om dit tegen te gaan, werken fabrikanten aan de ontwikkeling van eiwitarme latex die veiliger is en beter bestand tegen huidreacties. Latex biedt een klein comfortvoordeel ten opzichte van nitril en een klein handigheidsvoordeel ten opzichte van vinyl. Andere belangrijke eigenschappen van een wegwerphandschoen zijn onder meer de dikte, de barrièrebescherming, de treksterkte en de perforatieweerstand.

Link naar de website: https://cleanproduct.nl/

Back to Top